Focaccia cu rozmarin

Focaccia sau fugassa, este o paine plata, ce nu depaseste 2 cm in inaltime, dupa o reteta clasica a bucatariei italiene, cunoscuta inca de pe vremea romanilor. Acestia o pregateau din diverse cereale si o dadeau ofranda zeilor.
Focaccia poate avea diverse adaosuri de ierburi aromate, branza, rosii, masline sau ceapa si este pefecta pentru a fi servita la mic dejun, la un pranz rapid sau ca gustare intre mese.

INGREDIENTE:
Aluat:
1 cana apa calda, 1 lingurita drojdie uscata, 3 cani faina,
2 linguri ulei de masline, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar.
Glazura:
1/3 ceasca apa calda, 1 /3 ceasca ulei de masline,
1 lingurita sare, rozmarin.

PREPARARE:
Se dizolva drojdia in apa, se adauga zaharul si se lasa deoparte, pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina intr-un bol, se adauga amestecul cu drojdie, uleiul si sarea. Se framanta energic, pana cand se obtine un aluat elastic, careia i se da forma de minge si se unge bine cu ulei de masline pe toate partile. Se lasa sa creasca, timp de 30-40 minute, dupa care se intinde cu mainile in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se fac adancituri cu ajutorul degetelor, se toarna glazura formata din apa, ulei si sare, apoi se presara rozmarin.  Se coace la foc mediu timp de 20-25 minute. Focaccia este gata, atunci cand capata culoare aurie stralucitoare.
Este o painica crocanta, plina de savoare, potrivita si pentru o zi de post.

Pentru a prepara focaccia, puteti gasi inspiratie si aici.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Nu am facut niciodata,dar pare tare buna.O seara buna .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: