Tort de clatite cu frisca si ciocolata

       

INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 400 ml lapte, 2-3 linguri zahar, esenta de vanilie, un praf de sare,
3 linguri ulei, 2 linguri cacao, aprox. 2 cani faina.

Crema:

300 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba.
Decor:
100g ciocolata neagra
PREPARARE:
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se prajesc 13-15 clatite.
Se pun 100 ml de frisca intr-un vas pe foc si se aduc la temperatura de fierbere. Se da vasul deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se da la frigider pentru doua ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se bate amestecul pana cand isi dubleaza volumul.

Se ung clatitele reci, cu un strat subtire de crema si se suprapun pe platou. Deasupra se toarna ciocolata neagra topita si se decoreaza cu aveline din frisca. Tortul se lasa la rece 2-3 ore inainte de a fi servit.

             

Reclame

9 răspunsuri

  1. foarte frumos :), desi nu prea-mi placea mie ideea de tort de clatite. dar tu m-ai convins 🙂

  2. Foarte frumos!Felicitari si te asteptam pe la noi:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/

  3. Vai ce bine arata !! O minunatie dulce ! pup

  4. sună delicios, acum mai trebe şi aplicat, îţi voi scrie după ce îl voi face! 🙂

  5. Multumesc mult, fetelor! Tortul chiar este o minunatie! Nu veti regreta daca il veti incerca. 😉 🙂

  6. ce frumos arata !!! … iar ptr mine tortul de clatite e cel mai bun ;)…

  7. am preparat tortul cu clatite obisnuite, din cauza ca mie nu imi plac torturile cu ciocolata chiar asa mult, si a iesit delicios! sigur o sa incerc si reteta ta intr-o zi.:)
    aici poti vedea tortul meu.
    multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: