Mere glazurate

INGREDIENTE:
250 g zahar, 50 ml apa, 1 fiola esenta
de vanilie,
1 lingurita otet,
colorant rosu, 4-5 mere.

PREPARARE:
Merele se spala, se sterg si se pastreaza la frigider (pentru a fi reci) pana in momentul folosirii. Intr-un vas se amesteca zaharul cu apa, otetul, esenta si colorantul. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand se obtine un caramel legat, uniform. Drept colorant se poate folosi suc de sfecla rosie sau sirop de la dulceata din fructe de soc.
In fiecare mar se infige cate un bat de frigaruie. Merele se trec apoi prin caramel, se scurg bine si se pun pe o farfurie din ceramica, umezita inainte cu apa sau pe hartie de copt, pentru a se dezlipi usor dupa ce se racesc.
Se pot trece imediat si prin nuci macinate, alune,
migdale, bombonele colorate sau nuca de cocos.

4 răspunsuri

  1. superbe merele tale!

  2. Multumesc, Carmencita!

  3. Felicitari! Daca ai sti de cate ori am poftit, pe la tot soiul de festivaluri dar nu puteam sa trec de aspectul comerciantilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: