Prajitura cu mere si ghimbir

O prajitura rapida si foarte aromata pentru un week-end delicios!

INGREDIENTE:
5 oua, 10 linguri zahar, 5 linguri ulei, 2 mere, 1 lingura ghimbir proaspat ras, 1 lingurita scortisoara, 2 linguri cacao, 6 linguri faina, 1 praf de copt, fulgi de migdale.
PREPARARE:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, scortisoara si ghimbirul, apoi ingredientele uscate, amestecate inainte. La final se adauga merele, curatate de coaja, taiate in cuburi mici si trecute prin faina. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Deasupra se pun fulgi de migdale sau miez de nuca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza. Prajitura se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau cu topping de ciocolata.

 

Reclame

4 răspunsuri

  1. Super combinatia!! imi place ff tare ghimbirul! pupici

  2. O prajitura deosebita, foarte buna reteta, multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: