Taci si inghite

”Celebră si magnifică coptură transilvană, -Taci si inghite – veche mancare de casa ciobaneasca, face parte din familia infinita a tot ce inseamna in gastronomie straturi peste straturi de delicioase componente. Se aduna din mamaliga, „laptate”, „ouate”, si dupa placerea fiecaruia, ceva „porcarii” bine afumate”. (R.A.Roman)

INGREDIENTE:
500 g malai, 1 l lapte (apa), 50 g unt, 100 g smantana, 200 g branza sarata rasa,
200 g carnati afumati, 150 g kaizer, 100 g bacon afumat, 3 oua.

PREPARARE:
Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul si kaizer-ul, se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei. Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza apoi, un strat de mamaliga, amestec prajit, din nou mamaliga, branza si se acopera cu mamaliga ramasa. Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri, in care  se aseaza ouale si se presara cu sare. Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste si ouale sunt gata.

    

”Nu stie nimeni in lume face ca romanii mamaliga si nici a o potrivi ca ei cu de toate inca nu s-a aflat semintie.”
”Nu-i asa ca atunci cand mancati mamaliga, va amintiti de ceva, nu stiti bine ce, dar apare ceva sau cineva, o umbra mirosind altfel, a fum , a cai si a fan, un (stra)bunic uitat, e totusi pe-acolo?”

Reclame

5 răspunsuri

  1. Pa bune ca tac si inghit de zor.. !! sa ma las oare si la altii?? hmmm grea intrebare..

  2. cand am intrat pe blogul tau inca nu-mi incarcase pozele si se vedea doar titlul : ” Taci si inghite ” :):) , nu vei sa stii cum asteptam sa vad de ce trebuie sa tac si sa inghit :))) , iar apoi am realizat ca mare dreptate ai !!! …. arata super si nu as refuza o portie niciodata !!

  3. Cele mai bune mancaruri se fac din „porcarii” aruncate in „scarba”! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: