Placinta cu iaurt

INGREDIENTE:
1 pachet cu foi de placinta (400 g ), 200 g unt, 900 g iaurt, 2 linguri gris,
200 g zahar, 6 oua, esenta de vanilie, zahar vanilat, 100 g stafide.
PREPARARE:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, grisul, esenta si stafidele. Se unge o tava cu unt si se aseaza jumatate din foile de placinta – unse fiecare in parte, cu unt topit. Se toarna umplutura si se acopera cu restul foilor de placinta, de asemenea unse cu unt topit. Deasupra se pune untul ramas si se presara cu zahar vanilat. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 30-35 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, placinta se acopera cu folie de aluminiu sau cu un prosop umed. Se taie dupa ce se raceste complet.

Reclame

12 răspunsuri

  1. Nu am mancat pana acum,dar arata tare bine,sigur este buna.O zi buna sa ai. Daca-ti face placere poate vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc mult.Sper ca nu am deranjat.

  2. Iar ma pui la treaba , mai Flori ?
    Usor si buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun (bun ca de fiecare data)

  3. Simpla si delicioasa!! sa nu uitam racoritoare.. Mi-ai facut o pofta…

  4. As vrea sa o incerc, dar nu pot din pacate, cu toata curiozitatea mea, pentru ca nu stiu cand sa pun iaurtul. Eu stiu una in care se ung foile cu iaurt, dar nu pare sa fie cazul aici. Poti sa ma ajuti, te rog?

    • Buna, Elena! Iaurtul se amesteca in compozitia cu oua, gris, zahar si stafide- aceasta fiind umplutura. Foile se ung numai cu unt, in cazul de fata. Cred ca este idee buna si cea in care se ung foile cu iaurtul. O sa incerc si eu. Spor la preparat si pofta mare!
      Zi frumoasa sa ai!

  5. Scuze, cred ca nu am observat ca ai folosit iaurtul in compoyiatia de ou. Batranetea, bat-o vina! Sunt mai greu de manevrat foile unse cu iaurt, dar este foarte buna placinta. Mersi pentru precizare, o s-o fac in acest weekend neaparat.

  6. Am mancat placinta din asta si mi-a placut enorm de mult, nu m-am mai gandit la ea de atunci, dar cum am si iaurt si oua si foi de placinta ma gandesc ca n-ar fi rea la mic-dejun 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: