Minieclere

INGREDIENTE:
Aluat:
150 g faina, 250 ml apa, 100 ml ulei, un praf de sare, 4 oua.
Crema:
4 galbenusuri, 500 ml lapte, 4 linguri zahar,
esenta de vanilie,  40 g amidon alimentar.

Decor: ciocolata
PREPARARE:
Blat:
Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Reclame

2 răspunsuri

  1. reteta in sine e buna am facut si eu eclerele, insa ii lipsesc niste detalii tehnice, pentru ca mie mi-au iesit niste eclere cat niste degete de subtiri, ar fi fost mai bine daca le puneam in forma de U, dar lipite intre ele bratele lui U, ca un fel de bastonase daca ma intelegeti mai bine. De asemenea ar trebui specificat cat anume trebuie lasate la cuptor, la ce temperatura si nu in ultimul rand in alte retete similare se specifica ca aluatul sa se lasa la racit si apoi se adauga ouale pentru a evita mirosul de omleta.
    pe viitor ar fi de dorit sa fie mai detaliate retetele si mai multe fotografii deasemenea ar ajuta pe cele care fac prima data o reteta.

    • Buna, Ramona! Ma bucur mult ca ai incercat reteta de miniecler. Forma pe care o dai depinde de tine. Eu le-am facut asa cum am vazut intr-o cofetarie, acolo chiar se numeau degetele 🙂 In ceea ce priveste timpul de coacere, acesta este trecut, nu este trecuta temperatura, pt ca eu am cuptor normal. Ouale se adauga imediat dupa ce se da vasul de pe foc, eu asa fac si da, miroase a omleta…dar, nu cred ca e o problema asta. In ceea ce priveste fotografiile, trebuie sa spun, cu parere de rau, ca trebuie sa ma limitez, spatiul de stocare pe care il am la dispozitie aici, se cam apropie de sfarsit si trebuie sa il dozez sa imi mai ajunga ceva timp…Aceleasi retete insa, le-am postat si pe culinar.ro (sub numele Pica) sau pe bucataras.ro (sub numele Julie) si acolo am adaugat mult mai multe poze din timpul prepararii. Sper ca te-am ajutat cumva. Multumesc mult ca ma urmaresti, o sa incerc sa fiu cat mai explicita in viitoarele retete 🙂 Numai bine iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: