Galatopita

Galatopita este o budinca de gris cu lapte, un desert grecesc, nu prea dulce, foarte usor de preparat si care va va cuceri cu siguranta!

INGREDIENTE:
500 ml lapte, 100 g zahar, 1 baton scortisoara, aprox. 100 g gris,
50 g unt, 3 oua, zahar farin si scortisoara macinata pentru decor.

PREPARARE:
Se pune laptele la fiert impreuna cu batonul de scortisoara. Cand laptele da in clocot, se adauga untul, zaharul si grisul. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn sau cu mixerul, la o viteza mai mica. Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara si se adauga ouale batute, putin cate putin si mixand pana la incorporarea completa. Se tapeteaza un vas rotund cu unt si se toarna compozitia de budinca. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute, se opreste focul si se mai lasa in cuptor 15 minute. Se lasa sa sa raceasca foarte bine, inainte de a fi taiata.
Deasupra se pudreaza cu zahar si scortisoara.
Poate fi servita ca atare sau cu dulceata preferata.
Kali Orexi! 

Reclame

6 răspunsuri

  1. Flori , tu ma faci robul bucatariei …………………………

  2. …………………….. sa nu mai zic de dulceata de catina ………. am murit si n-am simtit , ca-s lacoma si am luat muuuuuuulta catina ; nu pot sa-ti zic , am zis ca doar maimuta cand n-are treaba , se scarpina pana-i da sangele … asa si eu
    Acum chiar ai de ce rade , draga mea Flori si te pup , pup , pup

  3. Este desertul preferat din bucataria bunicii. Impreuna cu laptele de pasare si taiteii cu lapte era un desert agreat de noi copiii. Se servea cu dulceata sau presarat cu zahar pudra si cacao.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: