Amandine

INGREDIENTE:
Blat:
7 oua, 14 linguri zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei,
2 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt.

Crema:
300 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri,
3-4 linguri cacao, esenta de rom.

Sirop:
200 ml apa, 100 g zahar, 1 cappuccino cu rom, esenta de rom.
Glazura:
 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 2 linguri frisca lichida.
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.

      
Sirop:
Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura:
Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Asamblarea:
Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe. Se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.

Reclame

8 răspunsuri

  1. Prajitura mea preferata din copilarie yumi,yumi si ce bine mai arata ! Am servit o bucatica hmmmm, o minunatie !
    Pupici si o seara frumoasa.

  2. Prajitura familionului 😉 Suntem toti fani!! like,like,like! pupici

  3. Arata extraordinar!

  4. immm…papilele mele gustative au luat-o razna!…am luat deja notite in caietul meu de bunatati, multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: