Dulceata din fructe de soc

   

Datorita continutului bogat in vitamina C, vitamine din complex B, potasiu, zaharuri, ulei esential si aminoacizi, preparatele din soc ajuta la eliminarea toxinelor din organism, cresc imunitatea, distrug microbii si scad febra. Atat socata cat si dulceata de soc, sunt diuretice, sudorifice, antireumatismale, laxative, antiinflamatoare. Sunt foarte bune in tratamentul guturaiului, rinitelor, infectiilor urinare si acneei. Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice. Preparatele din soc, consumate in exces pot provoca arsuri la stomac sau iritari ale gatului. Chiar daca sunt delicioase, consumati-le cu moderatie. 

INGREDIENTE:
1kg fructe de soc, 1k g zahar, 150 ml apa,
3-4 linguri zeama de lamaie, 1 zahar vanilat.
PREPARARE:
Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!
Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb pana se formeaza un sirop mai gros. Se adauga fructele de soc si se lasa la fiert 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate. 

Mai multe despre proprietatile medicinale ale socului aici.

Reclame

9 răspunsuri

  1. Nu am mancat ever dulceata din fructe de soc. Ii buna rau,nu?

    • Rau, rau! 🙂 La aspect aduce cu dulceata de afine, coloreaza la fel de bine. Gustul este dat insa de adaosurile de lamaie si zahar vanilat, fructele de soc neavand un gust…anume.

  2. Chiar e delicioasa, Flori! Ma tot gandesc cu ce sa o combin. yummm

  3. amestecata cu caise este mult mai buna se poate consuma ci poftesti .
    3particaise o parte soc la fel se poate face si cu afinele.

  4. Buna doamnelor si gospodinelor.Incercati sa parfumati putin dulceata de fructe de soc adaugand in aceasta,cand inca este pe foc(cu 10 minute inainte de a fi gata o frunza de indrushaim pe care o scoateti din dulceata ,,evident.Este o planta in ghiveci ornamentala.Eu o folosesc si in dulceata de visine si in cea de rubarba sau rabarbar.Cea din urma este grozava.Spor la treaba..Vali

  5. amestecat cu rabarbar sau rabarba se face o dulceata foarte buna sau in amestec cu afine, la fel…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: