Ciocolata de casa

Ciocolata este deliciul „vinovat” de efectul starii de bine pe care o da organismului, prin cresterea secretiei de endorfina (hormonul fericirii). Avem asadar, un motiv destul de bun pentru a o consuma…in cantitati rezonabile, bineinteles.  🙂
Ciocolata preparata in casa este cu atat mai buna, fiind un amestec de gusturi si arome impletite cu amintiri din copilarie.

INGREDIENTE:
250 g zahar, 150 ml apa, 250 g lapte praf, 2-3 linguri cacao, 150 g unt,
esenta de rom, alune, stafide.
PREPARARE:
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste laptele praf amestecat cu cacao. Se amesteca energic pana la incorporarea completa. Se adauga esenta de rom si umpluturile preferate (alune, stafide, nuci, migdale, fructe confiate, etc).

   
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, niveland bine cu ajutorul unei linguri, trecute tot timpul prin apa. Se lasa tava la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Consistenta ciocolatei difera in functie de modul in care este fiert siropul. Astfel ca, in cazul unui sirop foarte bine legat, ciocolata se va inchega mai repede si va avea o consistenta mai densa; iar daca siropul este mai fluid, ciocolata va avea nevoie de un timp mai mare de stat la rece, iar consistenta ei va fi mai cleioasa.

Sa va delectati cu pofta!

 

 

Reclame

9 răspunsuri

  1. Ce bine arata !!!
    Trebuie sa o incerc si eu, e preferata sotului meu !:)
    Felicitari!

  2. ffff bine arata !!!!

  3. Salut,

    Am facut ciocolata de casa si mi-a iesit gustoasa, dar compozitia mi-a iesit moale. Unde am gresit? Cu cat las mai mult siropul pe foc cu atat e mai bine?

    • Buna, Carmen!
      Asa cum am scris si in reteta, cu cat siropul e mai gros, ciocolata se incheaga mai bine. Daca totusi siropul este mai fluid, poti adauga lapte praf suplimentar (3-4 linguri) sa iasa o pasta mai groasa.
      Multumesc mult ca ma urmaresti! 🙂

  4. Salut din nou,

    Am refacut ciocolata de casa, si tot nu s-a intarit :D. Nu a iesit la fel de moale ca prima data, dar nici nu o pot taia cubulete. Se poate manca cu lingurita. 😦
    Am lasat siropul sa fiarba aprox. 10 minute, si am respectat reteta cu sfintenie. Nu inteleg unde gresesc. Sa pun mai mult de 250 grame de lapte praf?

    Astept parerea ta.

  5. Ce lapte praf folosesti? Poate laptele praf pe care-l folosesti tu e ingredientul secret 🙂

Lasă un răspuns la Carmen Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: