Tarta cu rubarba

Rubarba (rabarbar, revent), este planta de la care se folosesc tulpinile de culoare rosiatica. Tulpina de rubarba este bogata in minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, zinc), vitamina C, fibre si carbohidrati. Este folosita in medicina alternativa sub diverse forme, dar si in gastronomie. Datorita gustului sau acrisor este potrivita pentru acrirea ciorbelor, pentru compoturi, gemuri si diverse prajituri.

INGREDIENTE:
Blat: 125 g unt, 3 galbenusuri, 100 g zahar pudra, 250 g faina, 2 linguri lapte.
Umplutura: 300 g rubarba, 150 g zahar, 1/2 cana apa,
1 lingurita gelatina, esenta de vanilie.
Bezea: 3 albusuri, 6 linguri zahar, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Aluat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul, se adauga faina si apoi laptele. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se las ala rece pentru 30 minute.
Umplutura:
Tijele de rubarba se spala si se curata, apoi se taie in rondele subtiri. Se amesteca apa cu zaharul si se fierb 5 minute, se adauga rubarba, esenta de vanilie si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Se topeste gelatina pe baie de aburi si se adauga peste amestecul cu rubarba. Se lasa sa se raceasca.
Bezeaua:
Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.

     

  
Asamblarea:

Se unge tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde aluatul in foaie subtire si se aseaza in tava. Se inteapa cu o furculita din loc in loc. Se adauga umplutura cu rubarba si se da tava la cuptor pentru 20 minute. Se aseaza deasupra bezeaua si se mai coace inca 5-10 minute.
Tarta se lasa sa se raceasca si se taie cu cutitul trecut tot timpul prin apa rece.

 

Reclame

9 răspunsuri

  1. Eu nu am voie sa mananc prajituri, decat biscuiti uscati, dar as risca sa incalc regimul pentru prajiturica ta.

  2. offff rubarba asta , mi-e ciuda tot mai tare ca eu nu gasesc sa cumpar , asa as face si eu cate ceva cu aceasta rubarba ca sunt tare curioasa cum este !!! … poate, poate voi gasi candva ;)… imi place prezentarea!!!

  3. Foarte interesanta reteta ,mai ales ca n-am folosit niciodata rubarba!
    Un premiu te asteapta la mine pe blog!

  4. la noi kaufland e in constructie :):) , cred ca mai dureaza cateva luni … deabia astept sa se deschida !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: