Flori de dovlecei in aluat dulce

De la plantele de dovlecei putem folosi si florile, nu numai fructele. Acestea sunt bogate in vitamina A, acid folic si au proprietati diuretice si racoritoare. 100 g de flori de dovlecei au doar 12 calorii. Ne putem bucura de gustul lor, usor acrisor, consumandu-le umplute cu diferite amestecuri din branza sau carne, pregatite sub forma de desert sau prajite in aluat sarat si servite ca aperitiv.

INGREDIENTE:
flori de dovlecei, 1 ou, 2-3 linguri faina, 1lingura zahar, 1 lingura ulei, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Oul se bate cu zahar, esenta de vanilie, ulei si faina, pana se obtine un aluat moale, ca de clatite. Florile de dovlecei se spala, se lasa sa se scurga de apa, li se rup coditele si partile interioare (pistilul si staminele).

  

Florile se trec mai intai prin faina, apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins. Se scot pe servete absorbante de hartie. Se servesc imediat, pudrate cu zahar farin.

Reclame

4 răspunsuri

  1. Ce bun …………………..trimit pecarusul ,ce zici ?pupiciiiiiiiii

  2. hmmmm , nu am mancat nicioadat , dar sunt sigura ca sunt bune!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: