Tarta cu visine si crema frangipane

Crema frangipane  este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este ideala ca umplutura pentru diverse tarte cu fructe precum visine, cirese, pere, prune. In componenta ei intra parti egale de unt, zahar si pudra de migdale, legate de ou. 

INGREDIENTE:
1,5 kg visine fara samburi
Aluat:
250 g unt,  200 g zahar pudra, 4 galbenusuri,
5oo g faina, 4 linguri lapte, esenta de vanilie.

Crema frangipane:
75 g unt, 75 g zahar, 75 g pudra de migdale,  1 ou.
PREPARARE:
Crema frangipane:
Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.
Aluat:
Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute.

  

Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.
Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.

             

Reclame

5 răspunsuri

  1. gand la gand cu bucurie,vad ca suntem ! super arata tarta ta!

  2. am papat de la amandoua cate putin !! buna mai e !

  3. arata fff apetisant !!! pot sa ma servesc si eu? :):)

  4. Fetelor, sunteti invitatele mele! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: