Orez cu lapte si fructe caramelizate



Usor si rapid de pregatit, cu adaos de vanilie, coaja de lamaie sau scortisoara, orezul cu lapte este fara indoiala desertul pe care nimeni nu il poate refuza, desertul cu miros ademenitor de copilarie, mancarea pretioasa a mamei… Daca adaugam simplei retete, un topping din fructe de sezon, caramelizate in zahar si unt, vom avea ca rezultat un desert rafinat, un adevarat festin pentru simturi, numai bun sa incheie un sfarsit de masa cu prietenii sau care poate fi servit la un mic dejun mai special.

INGREDIENTE:
1 cana orez, 3 cani lapte, zahar, esenta de vanilie, scortisoara,
1 lingura unt, fructe (mere, piersici, banane, cirese, etc).

PREPARARE:
Orezul se spala si se fierbe in lapte. Se indulceste cu zahar dupa gust si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Fructele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza samburii si se taie in bucati mai mici.
Se caramelizeaza 2 linguri cu zahar, se adauga untul si se amesteca bine. Se pun fructele si se mai lasa pe foc 3-4 minute. Se adauga esenta de vanilie si scortisoara.
Orezul se serveste cald sau rece, cu topping de fructe caramelizate.
Pofta buna sa aveti! 

4 răspunsuri

  1. super desert !!!
    bravo ptr prezentare !!!

  2. Cat de racoritor trebuie sa fie 🙂 Frumoasa prezentarea!

  3. Multumsesc mult, dragelor! 🙂

Lasă un răspuns la Dulcegarii culinare Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: