Minitarte cu capsuni si bezea

INGREDIENTE:
Blat: 125 g unt, 75 g zahar pudra, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri lapte, 250 g faina.
Umplutura: 300 g capsuni, 1/2 cana apa,  1/2 cana zahar, 1 lingurita gelatina.
Decor: 2 albusuri, 6 linguri zahar, 2 picaturi zeama de lamaie, esenta de vanilie.
PREPARARE:
Se face o crema din unt si zahar, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie subtire, se decupeaza forme rotunde si se garnisesc formele de tarte, unse mai intai cu ulei si tapetate cu faina. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute.

  

Umplutura:
Se face un sirop gros din apa si zahar. Capsunile spalate, se taie in bucati mai mici si se pun in sirop. Se lasa la fiert 3-4 minute. Se adauga gelatina inmuiata in o lingura cu apa si topita pe baie de aburi.

Se mixeaza albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se obtine o bezea pufoasa.
Se umplu tartele cu jeleul de capsuni iar deasupra se aseaza bezeaua. Se dau din nou la cuptor pt inca 5-7 minute. Se servesc reci decorate cu capsuni intregi si frunze de menta.

 

Reclame

4 răspunsuri

  1. cred ca au fost delicioase … imi place prezentarea !!!

  2. am facut aceste tarte un pic modificate,acum am inlocuit capsunile cu prune,dar am sa le fac si cu capsuni,sant minunate ,ti se topesc in gura si se simte acea aroma de unt in gura ,mersi mult,o zi buna

Lasă un răspuns la truedelights Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: