Dulceata din flori de salcam

     
O dulceata aromata, parfumata, o adevarata incantare!

INGREDIENTE:
500 g flori de salcam, 700 g zahar, 700 ml apa,
zeama de la o lamaie, 1 zahar vanilat.

PREPARARE:
Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Seamesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-30 minute, pana cand dulceata este bine legata si devine rosiatica. Se adauga zeama de lamaie, zaharul vanilat, se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

  

Reclame

4 răspunsuri

  1. Wow , cred ca-i cu adevarat minunata , FLORI !!!

  2. Foarte frumoasa, o incerc si eu cat de curand.
    Felicitari!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: