Rulada cu spuma de capsuni

     
INGREDIENTE:

Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie.
Spuma de capsuni: 150-200 g capsuni, 100 ml frisca lichida (Hulala, Creme patiserie), 2 lingurite gelatina, 3-4 linguri suc de portocale, 4-5 linguri zahar.
PREPARARE:
Blat:
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.
Spuma de capsuni:
Se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul. Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit. Se poate folosi si smantana pentru frisca (250g), in acest caz se mareste cantitatea de zahar.
Asamblarea:
Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt. Se poate pudra cu zahar farin. Se lasa la rece pana in momentul servirii.

Reclame

4 răspunsuri

  1. yumi yumi, ce bine arata. oare spuma asta de capsuni ar merge si la checul de mai jos???

  2. Foarte interesant blogul tau ,cu multe retete asa bine prezentate,o incantare!Si am observat ca esti din Buzau,eu sunt legata de acest oras,caci am multe rude acolo,dar mai ales de zona Nehoiu -Siriu,caci de acolo sunt parintii mei si acolo mi-am petrecut toate vacantele.O mare bucurie sa vad imagini din aceste zone.Si bineinteles,rulada arata de nota 10+!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: