Chec cu spuma de visine

Prajituri pufoase, fragede, delicioase, rapide si usor de preparat, in diferite forme, cu diverse adaosuri si umpluturi, checurile seduc garantat pe oricine. Pot fi servite calde sau reci, alaturi de o cana cu lapte, ceai sau cafea, la micul dejun, ca desert dupa un pranz copios sau ca o gustare intre mese. Checul este fara indoiala, alegerea perfecta daca vrei ceva simplu si bun. In plus, savurand o felie aromata de chec, sigur te vei simti ca la mama acasa.

INGREDIENTE:
Blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 50 g margarina sau unt,
esenta de vanilie, 6 linguri faina, 1 praf de copt.

Umplutura: 1 cana visine ( congelate sau proaspete), 200 g smantana pt frisca,
3-4 linguri zahar pudra, 3-4 linguri zahar tos,  1 lingurita gelatina.

PREPARARE:
Blat: Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta, margarina topita ( si racita), iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt; se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Umplutura:
Visinele se amesteca cu zaharul tos si 2 linguri apa. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba 8-10 minute. Se scot cu o spumiera si se scurg bine de zeama. Se paseaza apoi cu blenderul si se lasa sa se raceasca. Zeama ramasa de la visine se lasa sa fiarba in continuare pana se leaga ca un sos. Cu el vom stropi checul la final.
Smantana se bate cu zaharul farin pana se obtine frisca. Se amesteca apoi cu piureul de visine si cu gelatina, dizolvata in 1 lingura apa si topita pe baie de aburi.


Se tapeteaza cu folie alimentara o tava de chec, se pune primul blat, se intinde spuma de visine, se aseaza blatul ramas si se da la rece pana se incheaga crema. Checul se taie in felii si se serveste stropit cu sosul de visine.

 

 

Reclame

4 răspunsuri

  1. Delicios checul, draga Flori! Admir frumusetea postarilor tale, sti ca esti printre blogeritele pe care le pretuiesc si le apreciez. Te felicit sincer pt pasiunea pe care o pui in fiecare postare.

    • Multumesc mult, Maria Elena! Si eu te admir mult si ma bucur de fiecare data cand putem vorbi. Imi pare atat de rau ca ne despart atatia km… dar, nu se stie niciodata! Te imbratisez cu drag! 🙂

  2. Arata foarte bine! Cred ca e delicioasa spuma de visine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: