Prajitura After Eight

     
Sfarsitul de saptamana se anunta cu vreme mohorata si ploioasa, vesti nu foarte bune daca v-ati facut planuri de iesit in natura. Vremea capricioasa poate fi in schimb, un bun motiv de a petrece un week-end acasa, inconjurati de familie sau prieteni. Si ce poate fi mai placut, decat sa stati comod in fotolii, cu ploaia batand in geam, savurand o ceasca de ceai sau cafea, iar alaturi cu o prajitura dulce, siropoasa, mentolata, divina ?…Imbatati-va simturile, rasfatandu-va cu prajitura ”After Eight”, un desert delicios, numai bun sa inveseleasca un week-end ploios.

INGREDIENTE:
Blat: 4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao,
2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingutita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.
Crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta,
              2 linguri lichior de menta.
Glazura:  150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei.
Decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida, frunze de menta.
Sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.
PREPARARE:
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga mierea, uleiul, laptele si ingredientele uscate ( faina, gris, praf de copt, cacao) amestecate inainte, separat. La final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se mixeaza frisca lichida, pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca.  Frisca lichida poate fi inlocuita cu 500 ml smantana pt frisca; in acest caz se folosesc in plus 3-4 linguri zahar pudra si 1 plic intaritor de frisca.
Glazura 1:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Glazura 2- pentru decor:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.
Sirop:
Se amesteca apa cu siropul si lichiorul de menta si se incalzesc usor.

Asamblarea:
Se aseaza blatul pe platou, se insiropeaza; se intinde jumatate din crema si jumatate din glazura 1; se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura 2.
Fiecare bucata de prajitura se poate decora cu o avelina din frisca mentolata si cu frunze proasptete de menta
.

Pt aceasta reteta am gasit inspiratie la Laura Laurentiu.

11 răspunsuri

  1. Prajitura arata perfect ! Tocmai ieri mi-am facut sirop de menta, asa ca voi incerca reteta cat de curand…
    Pupici si bafta in concurs !

  2. arata intr-un mare fel!felicitari

  3. moaaa, lesin, serios arata demential 😀

  4. dementiala prajitura

  5. Super frumos arata prajitura;parca este de cofetarie :); Bravo!

  6. Multumesc mult, fetelor! 🙂

  7. Arata demential prajitura ta,am s-o incerc neaparat,bafta in concurs!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: