Budinca de orez cu mere si dovleac



Deliciosul orez cu lapte dar pregatit intr-o alta forma, aceea de budinca in straturi. Orez vanilat, fructe gratinate aromate cu scortisoara si invelis pufos ca o placinta. Pentru cei ce vor sa incerce ceva nou, iata o combinatie care va avea succes garantat! 

INGREDIENTE:
1 cana orez, 3 cani lapte, 5-6 linguri zahar, 1 cana mere taiate cuburi, 1 cana dovleac taiat cuburi, 1 lingura unt, esenta de vanilie, scortisoara, 3 oua, 100 ml smantana, 1-2 linguri miere, stafide.
PREPARARE:
Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in lapte si 2-3 linguri zahar;
se aromatizeaza apoi cu esenta de vanilie.  Merele si dovleacul se calesc 3-4 minute in unt, impreuna cu 2-3 linguri zahar si scortisoara. Ouale se bat bine cu mierea apoi cu smantana, pana se obtine o crema uniforma.

  

Se unge un vas cu unt, se toarna mai intai orezul, apoi merele si dovleacul iar la sfarsit crema de ou si smantana. Deasupra se repartizeaza stafide.
Se da vasul la cuptor 20-25 minute. Se serveste rece.

Reclame

Un răspuns

  1. arata fabulos si cred ca e si gustos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: