Bors de miel

INGREDIENTE:
carne de miel cu os, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 ceapa uscata, 1 legatura ceapa verde, 100 g orez, 2 linguri pasta de tomate,  200 ml smantana, 2 galbenusuri de ou, sare, piper, leustean, tarhon, 1 l bors, 3 l apa.
PREPARARE:
Se pune un vas cu apa la fiert; cand apa da in clocot se introduce carnea taiata in bucati; dupa 5 minute se rastoarna totul intr-o strecuratoare. Intr-o oala cu 3 l apa se pune carnea, zarzavatul tocat marunt, 1 lingurita sare si cateva boabe de piper. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand carnea este aproape facuta. Se adauga pasta de tomate si orezul spalat, iar dupa inca 15-20 minute se toarna borsul (fiert mai intai separat). Se lasa sa dea in clocot, se potriveste gustul de sare, se opreste focul si se adauga- smantana batuta cu galbenusurile de ou si putina zeama de ciorba. Se presara verdeata tocata marunt. Ciorbica se acopera si se pastreaza calda pana in momentul servirii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: