Strudel cu dovleac

Un strudel de post, fraged, aromat, gustos, cu o umplutura de dovleac delicioasa!

INGREDIENTE:
Aluat: 10 linguri ulei, 7 linguri apa minerala, 1 lingura otet,
1 lingurita praf de copt, 1 lingura zahar, 200 g faina.

Umplutura: 1 cana dovleac ras, 2 linguri ulei, 4-5 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara.
PREPARARE:
Intr-un vas se pun 3 linguri ulei si 2 linguri faina; se aseaza vasul pe foc si se lasa pana se obtine un sos gros, amestecand continuu. Restul de faina se pune intr-un bol, se face o adancitura in mijloc si se adauga apa minerala, restul de ulei, otetul si  praful de copt. Se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde in foaie foarte subtire si se unge cu sosul din ulei si faina; se ruleaza si se lasa la rece 2 ore.

Dovleacul se caleste impreuna cu uleiul si zaharul pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. Se da deoparte si se adauga scortisoara.
Se scoate aluatul de la frigider, se intinde din nou in foaie subtire si se decupeaza dreptunghiuri de aprox. 6×5 cm. Pe fiecare se aseaza cate o lingura cu umplutura si se ruleaza aducand capetele in interior. Se cresteaza deasupra in 3-4 locuri cu ajutorul unui cutit.

Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 20-25 minute, in cuptorul deja incins. Se servesc pudrate cu zahar farin vanilat.

 

4 răspunsuri

  1. Ingenioasa reteta si arata tare apetisant!

  2. Imi place in „bucataria” ta…si ai un premiu la mine pe blog.
    Succes si numai bucurii pentru tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: