Prajitura zi si noapte

 

 

INGREDINTE:
Blat: 6 galbenusuri, 12 linguri zahar, 200 g  unt sau margarina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, esenta de rom, 6 linguri  faina, 4-5 linguri cu gem acrisor.
Bezea: 6 albusuri, 14 linguri zahar, esenta de vanilie
PREPARARE:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaoa, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor pt. 20 minute. In acest timp, se bat spuma albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot timpul prin apa. Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade ciocolata.
Imposibil sa nu-ti lase gura apa! 🙂

 

13 răspunsuri

  1. extraordinar arata!

  2. ce buna trebuie sa fie 😀

  3. Suuuper bun!Mai ai?Ca vin si eu la masa!

  4. Dumnezeule, de cand caut reteta pentru prajitura asta. In urma cu multi ani (in facultate) era singura pe care stiam sa o fac, dar nu imi amintesc de unde aveam reteta. O stiam sub denumirea „dinti de negru”. Multumesc muuuuuuuuult ca ai postat-o. De abia astept sa o fac din nou

  5. Revin cu o intrebare. Din cate imi amintesc, vag, reteta pe care o stiam eu avea in blat si cateva linguri de gem de prune… Oare s-o lasa rau daca o sa pun si gem?

    • Mirela,prajitura cred ca se mai numeste si dinti de negru, dar eu o stiu de zi si noapte de la soacra mea 😉 Nu am adaugat niciodata gem in compozitie, ci numai am uns cu el blatul deja copt.Daca decizi sa adaugi totusi,micsoreaza cantitatea de zahar,sa nu iasa prea dulce.De lasat nu cred ca se va lasa. 🙂 Multumesc mult de vizita!

  6. am facut prajitura ..nu a iesit cum ma asteptam ..blatul de cacao e prea tare ..si e incredibil de dulce ../
    chiar si cu gem acrisor..am facut” prajitura cu crema de nuci ..si am fost multumita de rezultat ..dar zi si noapte ..nu imi place..

    • Isabela, prajitura zi si noapte este intr-adevar foarte dulce, asa e reteta 🙂 Blatul nu avea de ce sa iti iasa tare, 6 linguri (rase) de faina nu inseamna foarte mult pt blat. Aluatul rezultat trebuie sa fie unul moale, curgator, cam ca la chec.
      Ma bucur mult ca ti-a placut prajitura cu crema de nuci, este printre preferatele mele! Numai bine iti doresc! Te mai astept. 🙂

  7. blatul a fost curgator ..dar copt e tare ..sau asa mi-a iesit mie..in fine ..mananca sotul meu ..lui ii place../
    tot e bine …asa ca nu e mare suparare ./
    o zi frumoasa si te pup dulceeeeeeeeee ..ca prajitura zi si noapte de dulce;))))/

  8. Arată super praji. Deja imi ploua in gura:-)) azi o încerc mai ales ca o caut de ani de zile! Era prajitura copilăriei mele!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: