Chifle cu semințe și tarâțe

Încearcă aceste chifle cu seminte si tărâțe, atât de bune și atât de ușor de făcut .
Le poți servi calde sau reci alături de un pahar cu lapte, la mic dejun sau ca o gustare rapidă.  Excelente!

INGREDIENTE:
400 ml apa, 50 ml ulei, 25 g drojdie, 150 g tarâțe de grâu, 400 g făină ,1 praf de sare, 50 semințe decojite de floarea soarelui, 20 g semințe de in.

PREPARARE:
Se dizolvă drojdia in apa călduță și se adaugă uleiul. Intr-un bol se amestecă bine semințele de in și floarea soarelui cu tărâța, făina și sarea. Se face o adâncitură in mijloc și se pune amestecul de apa cu drojdie.

  

Se framântă aluatul pâna nu se mai lipește de mâini și se lasă să crească intr-un loc cald pâna iși bublează volumul. Se rup din aluatul crescut bile de dimensiuni potrivite, care se pun în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se crestează deasupra cu un cuțit,  se mai lasă să crească și in tavă ceva minute ,apoi se coc in cuptorul incins, 25-30 min.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Yami arata f.bune si sanatoase chiflelele tale..dar eu am niste nedumeriri daca mai putea ajuta ti-as fi recunoscatoare…se poate face acest aluat la masina de piine?,se poate pune in tava si hirtie de copt ?cam cite timp de lasa in tava cind sint gata formate?la cite grade se coc?
    Multumesc de un raspuns si pupici

    • Lale,aluatul poate fi preparat si in masina de paine si se poate pune si hartie de copt in tava.Dupa ce sunt gata formate,chiflele trebuie sa stea cam 15-20 min la loc cald,doar cat sa mai creasca putin,iar cuptorul trebuie sa fie incins la 180-200 grade.Sper ca te-am ajutat 🙂
      Multumesc si eu de vizita.
      Numai bine iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: