Inimioare de ziua indrăgostiților

INGREDIENTE:
125 g unt, 2 gălbenușuri, 100 g zahăr farin, 250 g făină, 2 linguri lapte,
gem de căpșuni pt umplutură,  gelatină roșie pt. decor
PREPARARE:
Se face o cremă din unt, gălbenușuri și zahăr, se adaugă faina si se amestecă bine.La sfârșit se adaugă laptele. Se strânge aluatul intr-o bilă, se pune in folie alimentară și se lasă la frigider 20-30 min. După ce s-a răcit, aluatul se imparte in două și se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealaltă parte se fac inimioare al căror mijloc se decupează cu o formă mai mică sau cu un cuțit ascuțit.

  

Se coc 15-20 min in cuptorul deja incins. Se lasă sa se răcească . Formele intregi se ung cu gem de căpșuni iar formele decupate se pudrează cu zahăr farin. Se lipesc apoi două câte două. In mijloc, pentru a accentua și mai mult nuanța de roșu, se pune gelatină roșie pt decor( de la dr.Oetker)  preparată conform instrucțiunilor de pe pachet.

 

Reclame

6 răspunsuri

  1. Sunt foarte frumoase si probabil si la fel de gustoase,poza arata ffff bine,te felicit si succes mai departe sa ne mai incanti si ci alte retete minunate…

  2. Minunate inimioarele tale. Astept si restul….

  3. Sunt superbe si cred ca si gustoase mai mult ca sigur. Cred ca ar fi o surpriza placuta pentru sotul meu sa i le prepar de Sf Valentin. Multumesc pentru oferta, sper sa-mi iasa ca ale tale.

Lasă un răspuns la Mihaela Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: