Prăjitura cu dovleac și mălai

O rețetă de prăjitură specifică bucătăriei din sudul Franței, care conform Laurei Calder se mai numește și „milla” pentru ca are in compoziție mălai. O prajitură galbenă, pufoasă si gustoasă.

INGREDIENTE:
3 ouă, 1/2 cană  zahăr, 1/2 cană făină, 1/2 cană mălai măcinat foarte fin,
1 cană piure de dovleac, 1 lingură coajă de portocală, 1 lingură rom, 4 linguri lapte

PREPARARE:
Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc. Se adaugă faina, mălaiul, piureul de dovleac, coaja de portocală, romul și laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. La sfârșit se incorporează puțin câte puțin, albușurile bătute spumă, amestecând cu delicatețe pentru a ieși o prăjitură aerată și pufoasă.
Va rezulta un aluat mai moale, ca la chec.
Se coace 40 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina..

  
Piureul de dovleac se obține prin călirea dovleacului ras, cu 2-3 linguri ulei ,pâna când se inmoaie si se evaporă toată zeama. Se pasează apoi cu blenderul. 
Pentru a obține pudra fină de mălai, acesta se macină cu râșnița de cafea – cel puțin eu așa am făcut. Laura a folosit o faină fină de porumb din comerț ( comerțul lor, ca la noi nu am văzut…)

Prăjitura se servește rece, cu frișcă aromatizată cu scorțișoară.
Incercați și veți vedea că este o combinație perfectă.  😉

 

 

2 răspunsuri

  1. Flori , dulcele asta-l facea si bunica mea , dar fara frisca … nu stia ea acum 40 si ceva de ani , de-asa ceva

Lasă un răspuns la DIANA Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: