Kodrit kadir

Blogosfera este plină de rețete cu acest tort ce iși trage originile din bucataria arabă.
M-am decis să-l incerc și eu deși mi se părea cam complicat… și mă gândeam
că nu o să-mi iasă, dar… iată, un experiment reușit, cu un gust extraordinar! 🙂

   

INGREDIENTE:
Crema:  800 ml lapte, 5 ouă, 200 g zahăr, esență de vanilie
Blat: 1 ou, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriță praf de copt,
          1 lingură cafea măcinată,100 g făină, 3 linguri cacao, esență de rom
Caramel:  5 linguri zahăr

PREPARARE:
Cremă:   Se bat bine ouăle intregi cu zahărul apoi se adaugă esența si laptele.
Blat:  Se bate oul cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, esența și apoi ingredientele uscate ,amestecate bine inainte.
Intr-un vas rotund se caramelizează cele 5 linguri de zahăr,se oprește focul și se tapeteaza pereții vasului cu caramelul obținut. Se lasă să se răcească.
Asamblarea:
Se pune crema de ouă in vasul tapetat cu caramel, apoi in centru se toarnă compoziția de blat. Cele două compoziții se vor separa in timpul coacerii, blatul ridicându-se la suprafață. (Aici imi era mie teamă…)
Se coace pe baie de aburi timp de aprox.35-40 minute.  Când este gata se scoate din cuptor, se lasă să se răcească si apoi se rastoană pe platou.
Este foarte bun servit rece, cu frișcă.

Reclame

8 răspunsuri

  1. Excelent! Foarte fain ti-a iesit! 😉

  2. Se pune in tava cu apa la cuptor?
    Sau deasupra unui vas cu apa?

    Oricum interesanta reteta si … bine ca a mai facut cineva asta inaintea noastra .
    Felicitari!

    Lacri.

    • Lacri, se poate coace si in tava cu apa si deasupra unui vas cu apa, e bine oricum.
      Multumesc de vizita! 🙂

      • Cu mare drag!

        Am si abonament zilnic, nu pierd nicio ” minune” culinara de-a ta!

        Am facut tortuletul impreuna cu fiica mea-8 ani, care azi e sarbatorita cu numele de Teodora.

        Am emotii pentru cand o rastorn, dar sper sa -mi iasa si mie la fel de frumoasa ca aici, la tine.

        Multumesc pentru raspunsul prompt.
        Lacri.

      • La multi ani sarbatoritei! Sa aveti petrecere frumoasa si prajitura delicioasa! 🙂
        Si eu am avut emotii la prajitura asta >))) sper din tot sufletul sa iti iasa! Te imbratisez si te astept oricand cu mare drag! 🙂

  3. A iesit PERFECT ! Tortul .

    Are un gust minunat, perfecta combinatie si ma mir ca nu e popular, nu am auzit de el pana acum si merita toata atentia!

    Multumesc pentru idee. De repetat oricand, cu orice ocazie, mai ales ca nu necesita prea mult efort.

    O zi buna.
    Lacri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: