Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

 


INGREDIENTE:
Chifteluțe:
200 g linte, 1 morvov, 1 ou, pătrunjel verde,
2-3 căței de usturoi, sare, piper, 2-3 linguri pesmet

Salata de pătrunjel:
1 legatura pătrunjel verde, 2-3 căței de usturoi, 1/2 ceapă,
sare, piper, ulei, zeamă de lămâie, coaja de lămâie
PREPARARE:
Chifteluțe:
Lintea se spala, se lasă la inmuiat in apa rece, pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa, lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi zdrobit, ou, sare, piper si pesmet. Din compoziția obținuta se formeaza chifteluțele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.Salată de pătrunjel:
Se spală pătrunjelul, se taie mai mare, se pune intr-un bol si se amestecă cu usturoi taiat feliuțe, ceapa taiata peștisori, ulei, zeamă de lămâie, sare si piper dupa gust si 1/2 lingurița cu coajă rasă de lamâie.

Este o salata gustoasa, sanatoasa, cu efect revigorant asupra organismului. Poate fi servita si langa o omleta sau langa o friptura de porc.

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Nu am facut niciodata…dar cred ca sant tare bune, dupa cum se vede.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: