Un aperitiv picant, numai bun langa o bere.
INGREDIENTE:
500 g cartofi, 2 oua, 50 g unt, 5 linguri faina,
50-60 g cascaval, sare, piper
PREPARARE:
Cartofii se curata de coaja si pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se paseaza. Se adauga apoi galbenusurile,cascavalul ras, untul, faina, iar la final se inglobeaza albusurile batute spuma cu sare si piper dupa gust. Se amesteca usor, de jos in sus, pentru a pastra compozitia aerata. Din compozitia obtinuta se formeaza mici gramajoare care fie se prajesc in ulei incins, fie se coc in cuptor 15-20 minute, in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pentru a-ti usura munca, poti folosi un pos si poti da aperitivului diferite forme si marimi.
Filed under: Aperitiv pentru bere | Tagged: aperitive, bere, gustari |
Un aperitiv care atrage atentia,trebuie facut.
Niste „scoici” aratoase si sigur bune. Dai tu aperitivul si eu berea 🙂
De acord ,Ghiocela! 😉 🙂
bune trebuie sa fie gogosele astea! am retinut reteta.
Foarte apreciate.Multumesc!
Elena, mă bucur mult ca ai incercat rețeta si ca ți-a plăcut. 🙂
acum e la cuptor compozitia ,sper sa placa tuturor(ma duc la niste prieteni si jucam remy;merci pt reteta va pup pe toti
Si eu sper! Bafta la joc! 🙂 O dupa amiaza placuta sa aveti!