Bulete de cod gustoase, usoare, frumoase si festive,
dupa o reteta frantuzita de Laura Calder.
INGREDIENTE:
1 file de cod, 1 ceapa, 1 ardei iute, 1 ou, 1 lingura ulei de masline, 1/2 ceasca faina, 1/3 lingurita praf de copt, sare, piper, patrunjel verde.
PREPARARE:
Codul se tine in apa cu sare timp de 15-20minute, se pune apoi la fiert 5 minute. Se scurge de apa, se limpezeste si se paseaza. Se amesteca cu ceapa, patrunjelul si ardeiul iute tocate foarte marunt, galbenusul praful de copt (pentru a deveni usoare si pufoase), faina, uleiul de masline (pentru un plus de aroma). Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza usor. Se formeaza mingiute care se prajesc in ulei incins pana devin aurii.
Toate ingredientele pot fi pasate si omogenizate cu ajutorul robotului de bucatarie. Asa va merge totul mult mai repede.
Bulete crocante si aurii la exterior, pufoase si albe la interior.
Filed under: Bulete pufoase de cod, Bulete pufoase de cod | Tagged: aperitive, bulete, cod, Laura Calder, PESTE |
Ce bine arata ! cred ca sunt delicioase, am sa le incerc si eu.
Lia, incearca si nu vei regreta. 🙂
mult imi place de laura si bucataria ei este desavarsita in aceasta emisiune pentru toate gospodinele dar imi pare rau ca nu le gasesc si pe internet in romineste, faceti ceva nu ne lasati asa cu gura cascata, imi place mult am si gatit mult dupa retetele lui LAURA .
Angela,si mie imi plac mult retetele Laurei si atunci cand am timp mai pun cate una in aplicare.In masura in care o sa vad mai multe emisiuni ale ei,promit ca o sa testez retetele prezentate si o sa adaug aici rezultatele 🙂 Multumesc de vizita!