Citrus tarts

      

Minitarte pline de savoare.
Incantati-va papilele gustative cu arome vibrante de lamaie si portocala.

INGREDIENTE:
Aluat:
125 g unt, 2 galbenusuri, 100 g zahar pudra,
coaja rasa de lamaie, 2 linguri lapte, 250 g faina.

Crema de citrice:
2 lamai, 1 portocala, 250 g zahar, 4 oua, 2 linguri faina.

PREPARARE:
Aluatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, untul moale si faina.  Aluatul nu se framanta prea mult pentru a ramane fraged. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 20-30 minute.
Crema:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zeama de la citrice si coaja acestora data pe razatoare.
Asamblarea:
Se ung formele de tarte cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se garnisesc cu aluat, apoi se umplu cu crema de citrice. Se coc in cuptorul deja incalzit, pentru 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se decoreza cu ciocolata topita sau frisca.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: