Tiropita

       

In bucataria greceasca exista o mare varietate de placinte cu branza, cu denumirea de  tiropita. Vedeti aici o multime de exemple. Eu am ales tiropita umpluta cu branza feta si sos bechamel. Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

INGREDIENTE:
200 g branza feta, 1 lingura unt, 1 lingura faina,
200 ml lapte,2 oua, sare, piper, foi de placinta, susan.

PREPARARE:
Se prepara sosul bechamel din unt, faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici. Se taie foile de placinta in dreptunghiuri si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior.
      
Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan.

        
Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins, timp de 15-20 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: