Conopida cu maioneza

                 

Un aperitiv deosebit de gustos ce  poate fi servit pe felii de paine prajita.

INGREDIENTE:
o conopida potrivita, sare, piper, maioneza din 2 galbenusuri,
2-3 linguri smantana, zeama de lamaie

PREPARARE:
Conopida se spala si se desface in buchetele.Se pune un vas cu apa si sare la fiert iar cand apa da in clocot se adauga conopida si se fierbe cateva clocote. (Nu prea mult pentru a nu-si pierde proprietatile). Conopida ar trebui sa ramana „al dente”.

 

Se scurge bine de apa si se lasa sa se raceasca.
Se toaca marunt si se amesteca cu maioneza, smantana, sare, piper, zeama de lamaie dupa gust.


Reclame

4 răspunsuri

  1. asta vreau sa fac si eu maine 😀 conopida ma asteapta, aveam un gand de gratin… da m-am razgandit

  2. Pentru aceasta reteta conopida se preteaza foarte bine la metoda de gatit in abur – mai putine sanse de a o gati prea mult si nici nu-si mai pierde toate cele in apa de fiert… poate incerci si asa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: