Tartine cu branza si crema de fasole

Ciudata combinatie,veti spune…dar ce savoare neasteptata in acest amestec neobisnuit dupa care francezii „se dau in vant”- conform Laurei Calder.

INGREDIENTE:

250 g fasole boabe, 100 ml ulei, 1 catel de usturoi, 1 lingura zeama de lamaie, sare, 1/2 lingurita boia dulce , menta proaspata,
felii de paine prajita , crema de branza (almette,creme bonjour…)

PREPARARE:

Fasolea se fierbe in apa cu sare ,se scurge si apoi se paseaza . Piureul obtinut se bate bine cu mixerul (sau cu o lingura din lemn) adaugand treptat uleiul. Cand s-a albit si s-a tranformat intr-o pasta fina si cremoasa se adauga usturoiul pisat , zeama de lamaie, menta tocata marunt si boiaua -pentru o frumoasa culoare roz.

                  
Se ung feliile de paine prajita cu crema de branza iar deasupra
se aseaza crema de fasole.  Binevenite ar fi si ceva rondele de ceapa verde,
ca decor si ca un plus de gust.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: