Cornete umplute

                                

Varianta mai mare a „rulourilor umplute„. Daca acelea sunt mici si delicate ,acestea sunt mari si umplute cu crema dorita din belsug .

INGREDIENTE:

2 oua, 5 linguri zahar, 100 ml lapte, 1 lingurita bicarbonat de amoniu,
zeama de lamaie, faina cat cuprinde

PREPARARE:

Se bat ouale cu zaharul ,se adauga
laptele, esenta , bicarbonatul de
amoniu stins in zeama de lamaie
si faina .
Se framanta bine un aluat potrivit de moale.
Se intinde in foaie subtire si se taie in fasii
lungi cu care se imbraca apoi formele
de cornete. Se coc 15-20 minute.
Se scot de pe cornete cat sunt calde.

Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema dorita, cu budinca sau cu frisca.
Se pot decora cu ciocolata topita.

               

                

                

7 răspunsuri

  1. ce frumoase sunt

  2. Am trecut si pe la concurs. N-am avut rabdare sa caut sa vad cat mai tine votarea?
    Tu in schimb, ai multa rabdare!
    Iar rulourile sunt delicioase!

  3. Imi spui, te rog, de unde ai luat formele pentru copt? De cand caut si nu gasesc…

  4. Multumesc mult! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: