Savarine

Minisavarine pufoase şi aromate, scaldate in sirop dulce si umplute cu multa frişca.
Dupa o reteta de Laura Calder.

INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, 100 ml lapte dulce, 1 cana faina,
coaja rasa de lamaie, 70 g unt topit, 1 lingurita drojdie uscata.
Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, 1 lingura cu lichior de portocale.
Si in plus:
frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor.

PREPARARE:
Aluat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza totul timp de 4-5 minute, sa se aereze bine. Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut, se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei Calder,  daca este adaugat inainte, untul,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit, va lasa aluatul sa creasca in voie.   😉
Aluatul se pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Savarinele se coc in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. 

   

Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Siropul se toarna peste savarine, acestea  il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.

    

                                

6 răspunsuri

  1. Felicitari pentru frumoasele si gustoasele retete.
    Poate ai reteta de prajitura Violeta, dar ce-a de pe vremuri. Am vrut sa trimit o poza dar nu stiu cum.
    Le-am mancat la o cofetarie si as dori mult sa le pot face.
    Astept cu nerabdare si multumiri.
    Neta.

  2. prajitura favorita a mamei mele…. mmmm…. cat de bine arata… si ce pofta mi ai facut….

    multumim pentru reteta

  3. Ce frumoase sunt! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: