Supa crema de dovleac

     
O supa foarte sanatoasa, cremoasa, consistenta si putin afumata.

INGREDIENTE:

400 g dovleac, 1 ceapa, 4-5 felii de bacon afumat,
200 g smantana, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei
PREPARARE:
Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o tava si se presara cu sare, piper, rozmarin, cimbru si un strop de ulei de masline. Se da tava la cuptor, pana cand dovleacul se inmoaie si se concentreaza toate aromele.
Dovleacul poate fi si fiert, dar mult mai gustoasa iese supa daca acesta este copt. 😉
Bacon-ul se taie feliute si se prajeste in putin ulei, apoi se scoate deoparte. In grasimea lasata, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste pana ce se inmoaie. Se adauga dovleacul copt, se acopera cu apa si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se paseaza cu blenderul pana se obtine o consistenta cremoasa, catifelata. Pentru a obtine o supa si mai fina, amestecul poate fi strecurat. Se aseaza din nou pe foc si se reincalzeste usor. Se adauga 150 g smantana, pentru a subtia putin supa si se amesteca bine. Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara.
Supa va deveni cu adevarat speciala, cand asezata in bol se va turna deasupra restul de smantana si bacon-ul prajit.

O mancare cu un gust surprinzator de placut, asa cum sunt toate mancarurile frantuzesti prezentate de Laura Calder.

                             

9 răspunsuri

  1. Ce bunatate… yumi,yumi…cred ca vin la o portie hi,hi,hi.

    • Te astept ,Lia! 🙂

      • aaa…
        arata foarte bine..
        din cate stiu, pulpa acestui tip de dovleac este destul de dulce.
        INTREBARE: supa iese dulciie ? sau is pierde aroma aceea? personal, as face-o (la bunica in gradina creste asa ceva :p) – dar daca as sti ca iese dulce, nu m-as baga :(..
        MULTUMESC!

      • Caolin, supa are un gust usor dulceag dar in combinatie cu sarea, smanatana si baconul prajit acesta nu se va mai simti. Combinatia este perfecta! 😉

  2. Arata exceptional! Mie-mi place dovleacul foarte mult, dar nu l-am „testat” sub forma de supa pana acum.

  3. Super poza finala. Mie nu mi-a reusit asa… Zi-ne si noua, pls, cum ai reusit sa orneyi smantana…daca nu e mare secret bineynteles 😛 Merci anticipat;)

Lasă un răspuns la kadiavsdutzu Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: