Zacusca de ardei

Cand spui zacusca spui toamna, spui bucatarie traditionala, spui…mmm!!  yamy!!  🙂 Orice gospodina, furnicuta harnicuta isi face loc in camaruta pentru  populara si  delicioasa conserva.  Atat de pupulara este zacusca la noi incat se face aproape din orice: vinete, ardei, ciuperci, fasole, telina, mere, dovlecei, conopida…Schimbi doar ingredientul principal si obtii cu totul altceva…O nebunie de  mancare facuta toamna, numai buna de mancat iarna.

INGREDIENTE:
1 kg  ardei, 500 g ceapa, 500 g morcov, 200 g bulion, 150 ml ulei,
sare, piper, boia dulce, boia iute
PREPARARE:
Ardeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici, se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga ardeii si se asezoneaza cu sare, piper, boia- dupa gust. Se continua calirea inca 10-15 minute dupa care se adauga bulionul. Se da vasul la cuptor  30-45 minute, pana cand zacusca scade si e numai buna de pus in borcane.

Este foarte buna si servita imediat, dar gustul se desavarseste in camara, dupa ce a trecut un timp…si aromele s-au combinat perfect  😉

Tips:
Eu am taiat toate legumele in cuburi mici pentru ca asa imi place sa le vad in zacusca, dar daca te grabesti, poti da totul prin masina de tocat sau prin blender – pasta obtinuta va avea acelasi gust inconfundabil!

 

 

 

Reclame

Un răspuns

  1. Buna, foarte buna. Mai ales iarna cand crapa pietrele de frig sa stai la soba si sa savurezi o felie de paine proaspata cu zacusca…. Oauuuuu…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: