Galusti cu prune

O alta reteta cu miros de toamna, ce aminteste de bunica si de copilarie. Galusti cu prune- pe la noi, gomboti- pe la altii…oricum le-ai spune, sunt mari, umflate, parfumate, umplute cu prune dulci, minunate!

INGREDIENTE:
Pentru aluat:
500 g cartofi, 150 g faina, 3 linguri gris, 1 lingura ulei,
un praf de sare, 1 lingura zahar.
Pentru umplutura:
prune, zahar cubic.
Pentru finisare:
300 g pesmet, 3-4  linguri ulei,
1 lingurita scortisoara, 2 linguri zahar tos.

PREPARARE:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza, apoi se amesteca cu  gris, ulei, sare, zahar sifaina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca cu zahar tos si scortisoara. Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Trucul asta il stiu de la Lia.  😉
Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca, mainile se trec tot timpul prin faina. Se pune un vas cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa da in clocot se pun galustile si se fierb 10-15 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet. Se pot servi calde sau reci, ca atare sau cu smantana, iaurt sau sos de menta.
Migalos, dar ce gustos! 
🙂

Reclame

6 răspunsuri

  1. un desert preferat tare de baiatul meu ! tare mai sunt bune !

  2. Flori si mie imi plac foarte mult, dar nu si lui Alex.
    Din cauza asta, anul asta am facut cand nu a fost acasa doua zile. Altfel trebuie sa fac ceva care-i place si lui. hahahaha

  3. Flori, eu nu sunt mofturoasa, dar oricum gombotul tau e tare apetisant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: