Tort cu mere

                              
Un tort racoros, cu strat de mere acrisoare si un munte de frisca!

INGREDIENTE:
Pentru blat:
8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, 8 linguri faina, esenta de vanilie.
Pentru stratul de mere:
1 kg cu mere, 2-3 linguri zahar, 50 g unt,
1 lingurita scortisoara , 1/2 lingurita cardamom
Pentru decor:
frisca, fulgi de migdale

PREPARARE:
Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara, cardamom. Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie merele.
Blat:
Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, 
se adauga galbenusurile, uleiul, esenta si faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor si ae da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca  putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava, se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece, se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc. Se insiropeaza cu putin sirop de zahar arsapoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale.

       

Reclame

9 răspunsuri

  1. Si mie-mi place tortul de mere, dar il prepar cu merele intregi. Imi place si ideea ta si o sa-ncerc si asa.
    Arata foarte bine, iar gustul il intuiesc!

  2. sectiune,ssectiune,vrem sectiune!!!

  3. arata grozav! probabil ca ai avut multi invitati.

  4. Multumesc mult tuturor!
    Am avut intr-adevar „ceva” invitati 😉
    Tortul a fost super !
    Gata si sectiunea. 🙂

  5. Bucatareasa draga, iubesc sa vin pe bloguletul tau caci gasesc numai ce-mi place. Mai ai o feliuta si pentru mine? Te pupicesc, La multi ani sa fii sanatoasa, sa te bucuri de cei mai bun!

  6. prejitura arata grozav de frumos am sa-o incerc si eu dar ce este ……cardamom si de unde asi putea sa o cumpar locuiesc in California

  7. multimesc pentru informatie am gasit cardamom multumesc sa ai o zi buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: