Placinta cu pere

  

Dupa aceeasi tehnica de preparare a  placintei cu mere  se face si placinta cu pere- mult mai gustoasa si  mai aromata.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt, 50 ml lapte, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 12  linguri faina.
Pentru umplutura:
1 kg  pere, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt, 4 linguri zahar.
PREPARARE:
Umplutura:
Perele se curata de coaja si se rad. Se pun la calit impreuna cu  zahar, unt si scortisoara, amestecand continuu pana se inmoaie. Daca perele sunt mai moi si mai zemoase, se adauga si o lingura de gris, iar timpul calirii se reduce. 
Aluatul:
Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul, laptele esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din compozitia de aluat si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate tava, se aseaza  umplutura de pere, iar deasupra se repartizeaza restul cantitatii de aluat. Se mai coace inca 15-20 minute.
Se lasa sa se  raceasca si se pudreaza cu zahar. 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Flori , maine intra-n testare … de parca ar mai fi nevoie ; tot ce postezi tu e sigur .
    Wk frumos !

Lasă un răspuns la diana Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: