Dulceata de piersici

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg piersici
  • 1 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie

PREPARARE:
Se aleg piersici coapte, mai tari. 
Se spala, se inlatura samburii si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se scurge siropul pe care si l-au lasat piersicile si se pune la fiert, pana capata o consistenta legata. Se adauga feliile de piersici si se continua fierberea la foc mic, aprox 45-50 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga zeama de lamaie – care va impiedica dulceata sa se zahariseasca. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Astfel esti sigur ca ai inchis in borcane, toata aroma verii de care te vei bucura din plin la iarna…   😉

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: