Sote de pui cu sos de vin

           

Sa gatim frantuzeste, asa cum ne invata Laura Calder!  😉

INGREDIENTE:
2 pulpe de pui, 50 g unt, 100 ml vin alb, 100 ml apa, cimbru, patrunjel verde, sare, vegeta, piper, 1 foaie de dafin, 2 morcovi.
PREPARARE:
Pulpele de pui se spala, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o farfurie. Untul din tigaie se stinge cu apa. Se adauga apoi: morcovul taiat in bucati mai mari, sare, vegeta, cimbru, cateva boabe de piper, foaia de dafin; si se lasa la fiert 5-6 minute. Se toarna in tigaie si vinul, se scoate foaia de dafin si se pun din nou pulpele de pui. Se acopera vasul cu un capac si se lasa la fiert pana cand carnea devine frageda si bine facuta. Carnea de pui impreuna cu vinul, vor forma un sos consistent si foarte gustos! Mmm! Delicios!  😉 La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat marunt. Se serveste fierbinte!

French taste!
Bon appetit!

Reclame

8 răspunsuri

  1. imi place tare mult cum si ce gateste laura calder, arata super, ca de obicei, felicitari!!!!

  2. reteta este intr-adevar delicioasa, am facut si noi dupa ce am vazut-o in emisiunea ei. Stii ce ingredient nu trebuia sa pui? Vegeta… monoglutamat de sodiu… potentator de aroma… o parcarie din laboratoare. Poti exclude de tot vegeta din bucatarie, folosind tot felul de condimente (busuioc, oregano, cimbru, rozmarin, coriandru, menta, dafin, sare, piper, paprika, usturoi, patrunjel, boabe de mustar, ghimbir, etc) si te vei mira ce mancaruri gustoase iti ies!

  3. Sau poti sa-ti pregatesti vegeta singurica. Este simplu iar iarna este delicioasa in mancaruri. Sa-mi spui daca vrei sa stii cum.

    O nota: monoglutamatul de sodiu (MSG) este o substanta ce se afla natural in anumite alimente, cel mai celebru fiind telina. Este ceea ce confera atat de cautatul Umami. Problema incepe atunci cand este extras in laborator si concentrat si apoi adaugat in mancaruri (chinezii fac asta de decenii ) nu pentru ca ar fi nociv per se ci pentru ca multi au senzitivitate la el si chiar intoleranta, care se manifesta cel mai adesea prin dureri de cap sau chiar migrene, dureri de stomac iar la unele persoane chiar in simptome de epuizare s.a.m.d.

    • Am citit despre monoglutamatul de sodiu si de aceea am incercat sa evit a mai cumpara vegeta-delikat. In retetele mai recente se vede ca nu il mai folosesc. Multumesc pt completarile aduse.
      Cat despre vegeta de casa, stiu ca se face dar nu am incercat pana acum, chiar te=as ruga sa imi impartasesti reteta 🙂
      Multumesc frumos pentru ca ma urmaresti!

  4. O reteta buna si simpla este cea postata de LAura Adamache

    http://adamache-laura.blogspot.com/2010/02/vegeta.html

    De asemenea, daca nu doresti sa fierbi legumele, exista solutia de deshidratare uscata, si pentru ca banuiesc ca nu ai aparatul propriu-s pentru aceasta iti propun uscarea in cuptor, pe care poate s ao faca oricine. Sper ca citesti in engleza, aici sunt toate instructiunile necesare. Daca pentru tine e putin mai dificil cu engleza sa-mi scrii inapoi si o voi traduce.

    http://www.ehow.com/how_4964887_dehydrate-food-oven.html

    Si cuptorul cu microunde poate fi folosit pentru deshidratere, iata cum

    http://www.ehow.com/how_8324250_use-microwave-oven-dehydrator.html

    Evident, cel mai sanatos ar fi sa putem deshidrata la soare, insa cine are spatiul, lipsa de poluare si …soarele necesar?! Doar cei norocosi, cu bunici la tara ar putea face asta… 🙂

    P.S. E placerea mea sa te „urmaresc”, al tau este unul dintre putinele bloguri care nu regurgiteaza retete de pe alte bloguri 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: