Pere in aluat

INGREDINTE:
2 pere, 2 oua, 4-5  linguri faina, 100 ml vin alb, 2 linguri zahar,
un praf de sare, scortisoara, pesmet, 100 g alune nesarate.

PREPARARE:
Se taie perele in felii mai groase si se indeparteaza partea din mijloc, cu ajutorul unui cutit, apoi se presara cu scortisoara. Se bat ouale cu faina, sare, zahar si se adauga vinul. Se trec feliile de pere mai intai prin pesmet, apoi prin aluat, iar la final prin alunele macinate. Se prajesc in ulei incins si se scot pe hartie absorbanta. Se pot servi atat calda cat si reci. Sunt la fel de bune!

6 răspunsuri

  1. Wow ! Mi-a plouat in gura ! Din intamplare am 3 pere in casa si asta va fi desertul pe ziua de azi ! revin cu impresii.

  2. Au iesit super bune ! Si pentru ca s-au mancat intr-o clipa am mai facut o portie dar din mere. Am taiat la fel merele rondele, doar un pic mai subtiri . Pentru compozitie am pus intr-o cana gradata un pic mai putin de 100 ml vin, pana la 100 ml. am complectat cu coniac. Au iesit si merele de o bunaciune de nedescris! Super reteta , usor de facut , si sunt bune si calde si reci. Cele cu mere parca mai bine merg reci si cu un mot de frisca deasupra !

  3. wow! Suna incredibil trebuie sa incerc si eu reteta ta! ultima incercare cea cu perele in vin a fost delicoasa 🙂 Imi plac retetele tale!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: