Bascute cu ciuperci

INGREDIENTE:
Pentru piure:
500 g cartofi, 1 ou,  2 linguri cascaval ras, 50 g lapte,
30 g unt, 2-3 linguri faina, patrunjel verde, sare.
Pentru umplutura:
250 g ciuperci, 1 ardei iute, 3 catei de usturoi,
1 ceapa, 1 rosie, sare, piper.

PREPARARE:
Umplutura:
Intr-o tigaie se incinge o lingura ulei, se pun ciupercile tocate marunt, ceapa taiata pestisori, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul iute taiat rondele mici. Se calesc la foc mic pana se inmoaie. Se adauga  rosia decojita, fara seminte si tocata in cuburi mici. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Piure:
Cartofii, se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se mixeaza impreuna cu cascaval, unt, faina, lapte, sare si patrunjelul tocat marunt.
Asamblarea:
Se unge o tava cu ulei si se presara cu pesmet. Se aseaza gramajoare cu piure de cartofi, iar in mijlocul lor se pune cate o lingurita cu legume calite. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Reclame

5 răspunsuri

  1. arata si bine si sunt si foarte bbune 🙂

  2. ce bine arata, delicioase:P

  3. Arata incredibil de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: