Cele mai bune cepe umplute din lume

Am gasit aceasta reteta rasfoind una dintre cartile lui Jamie Oliver. M-a atras imediat, mai ales prin faptul ca Jamie dezvaluia secretul descoperirii celei mai bune retete cu ceapa! Pentru a-mi satisface curiozitatea, am intrat in bucatarie si am pus in aplicare reteta. Ma gandeam ca nu are cum sa iasa ceva atat de  bun, din niste banale cepe … dar, am descoperit cu mirare, ca produsul finit este mult mai mult decat asteptarile mele – este extraordinar!! Jamie are mare dreptate atunci cand spune ca reteta este  „uimitoare, autentica si absolut miraculoasa !” Trebuie incercata!
Eu am doar un regret:  ca am facut doar 4…

INGREDIENTE:
4 cepe decojite, 2 catei de usturoi tocati marunt, 4 linguri cu smantana, 4 linguri parmezan ras (sau orice fel de branza), sare, piper, 4 crengute de cimbru sau rozmarin, 4 felii de bacon afumat cu striuri.
PREPARARE:
Cepele se fierb in multa apa, timp de 15 min. Se scot si se lasa sa se raceasca. Se taie cu cutitul, 2 cm din varful fiecarei cepe si putin din varful radacinos, pentru a sta drepte in tava. Cu ajutorul unei linguri, se scoate o parte din foile interioare ale fiecarei cepe si se toaca marunt.
Se prajeste in o lingura cu ulei de masline, ceapa tocata impreuna cu usturoiul, 2-3 minute, pana se inmoaie. Se toarna smantana si se ia de pe foc. Se amesteca si parmezanul in compozitie si se asezoneaza cu sare si piper.
Asamblarea: 
Se infasoara fiecare ceapa intr-o felie de bacon afumat, care se prinde cu o  crenguta de cimbru verde sau de rozmarin. Se aseaza cepele intr-o tava si se umplu cu sosul de ceapa tocata. Se introduce tava in cuptorul preancalzit, timp de 20-25 minute, pana cand cepele devin fragede. Timpul coacerii poate fi mai mare cu 3-4 minute daca cepele sunt mai mari.

Delicios e putin spus!

 

           

Reclame

7 răspunsuri

  1. trebuie sa incerc si eu,arata f bine 😀

  2. Arata grozav ! trebue neaparat sa incerc si eu reteta…

  3. ma bucur ca am descoperit blogul tau
    este foarte util
    iti multumim

  4. cu siguranta am sa le incerc si eu,arata demential!

  5. Lia,Pansy, incercati reteta si nu veti regreta! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: