Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar

 

INGREDIENTE:
400-500 g carne slaba de porc, 300 g ciuperci proaspete, 1 ceapa, 4-5 catei de usturoi, 4-5 linguri bulion, 1 lingura mustar clasic, 100 ml vin, 100 ml supa, sare, boia dulce, patrunjel si cimbru verde.
PREPARARE:
Carnea de porc, taiata in bucati mai mici, se rumeneste usor in 2-3 linguri cu ulei. Se scoate si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se pun ceapa si usturoiul, tocate marunt, ciupercile taiate feliute si se lasa 2-3 minute, cat sa se inmoaie putin. Se pun inapoi bucatile de carne, se toarna vinul si supa, se sareaza si pipereaza. Se acopera vasul cu un capac si se lasa mancarea sa se gateasca la foc mic 10-15 min.
Se amesteca mustarul cu bulionul, boiaua dulce si se toarna in tigaie. Se mai lasa 5-6 minute si se opreste focul. Mancarea se serveste calda, presarata cu patrunjel si cimbru verde.

Reclame

4 răspunsuri

  1. Bun, foarte bun. Mi-ai dat o idee, ca nu mai stiam ce sa fac de mancare.

  2. Am folosit ce am gasit prin casa :

    * 400g carne de porc (am tasiato in cubulete de 1cm cub )
    * 350g ciuperci proaspete (am taiat feliile mai groase)
    * o ceapa imensa (tocata cubulete mici)
    * 4 catei de usturoi mari (taiatii cubulete mici)
    * 5 linguri bulion
    * o lingura mustar ( „la minut ” mustar clasic)
    * 150 ml vin (vin de buturuga din piata )
    * 100 ml supa >la ce supa se refera reteta ? >(eu am folisit doar zema rezultata din rumenirea carni in tigaia cu 4 linguri de ulei)
    * sare, vegeta( am gasit prin dulap „condimente pentru porc” clever ) , boia dulce ( nu am avut)
    * patrunjel si cimbru verde (nu am avut)

    Prepararea a decurs conform retetei de mai sus 🙂
    Eu gatesc o data pe an cand pleaca mama la tara :)) si am fost suprins cat de gustoasa a iesit mancarea 🙂

    Multumesc frumos.

    • Pai: mancarea este super,reteta o am de la soacra mea -super si ea 😉 Ma bucur de fiecare data cand cineva incearca retetele postate aici si mai e si multumit pe deasupra 🙂 Cred si eu ca a iesit gustos totul dupa ingredientele pe care le-ai folosit. Pai,sa plece mama la tara mai des,nu? 🙂
      Supa folosita de mine este o supa normala din apa in care au fiert legume si aromatizata cu vegeta .
      Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: