Fursecuri cu iaurt

                        

INGREDIENTE:
50 g unt, 1 galbenus, 2 linguri zahar farin, esenta de vanilie, 150 g iaurt, un praf de sare, 2 lingurite praf de copt, aprox. 250 g faina. Pentru decor: 1 albus, 3 linguri zahar, 2 picaturi zeama de lamaie.
PREPARARE:
Se cerne faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Se face o adancitura in mijloc si se pune sarea, untul moale, galbenusul, iaurtul, esenta si zaharul. Se amesteca bine toate ingredientele. Aluatul obtinut se intinde in foaie de 4-5 mm grosime si se decupeaza formele dorite.
Decor:
Se mixeaza albusul cu zeama de lamaie si zaharul adaugat treptat, pana se obtine o bezea lucioasa. Aceasta se pune intr-un pos si se foloseste la decorarea fursecurilor.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se aseaza fursecurile si se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.

 

          

Reclame

2 răspunsuri

  1. ce frumoase fursecuri ai facut…pe blogul meu te asteapta cateva premii simpatice….pup

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: