Chec cu ness si cardamom

INGREDIENTE:
Aluat:
4 albusuri, 8 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita ness, 2 linguri cafea preparata, 1/2 lingurita praf de cardamom, 1/2 lingurita praf de copt, 6 linguri faina, 100g cu alune fara sare.
Glazura:
4 galbenusuri, 5 linguri zahar farin, 2 linguri cacao, 1 lingurita ness.
PREPARARE:
Glazura: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, cacaoa si ness-ul,
pana se obtine o pasta cremoasa.
Aluat: Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se dauga cacaoa, ness-ul dizolvat in cafea, cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si deasupra se repartizeaza alunele maruntite. Se introduce tava in cuptor, pentru 15 minute. Se toarna glazura si se mai coace inca 5-10 minute. 

   

Checul se lasa sa se raceasaca si se taie cu un cutit trecut mereu prin apa rece. Se poate pudra cu zahar farin vanilat.

 

Despre cardamom am mai vorbit
si cand am pregatit
fursecurile cu cardamom.

6 răspunsuri

  1. Waw ! ce aroma minunata…ce deliciu, yami,yami.

  2. Harnicuta mai esti 😉 reteta asta e minunata. O seara faina

  3. Nu stiu daca este o rusine,dar nu stiu nimic despre cardamom
    si asta pentru ca nu l-am intalnit;ce aroma are,la ce se mai poate folosi si daca are un inlocuitor;multumesc!
    Retetele sunt apetisante,felicitari!

  4. Lubita, nu este nici o rusine! Nici eu nu stiam de acest condiment ,pana cand l-am primit cadou.Am scris mai multe despre el cand am preparat fursecurile cu cardamom.Poti citi acolo.
    Multumesc mult de vizita! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele!
    Te mai astept! 🙂

Lasă un răspuns la truedelights Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: